Arbejdernes Landsbank og Frederiksbergmuseerne er gået sammen i et nyt spændende partnerskab, hvor banken de kommende år vil fungere som hovedsponsor for museerne. Nøgleordene for samarbejdet er fysisk nærvær og lokalt engagement til glæde for både de besøgende, Frederiksbergmuseerne og banken.

Frederiksbergmuseernes aktiviteter har gennem de sidste år forgrenet sig ud i mange dele af samfundet, bl.a. gennem samarbejder med social- og sundhedsområdet. Partnerskabet med Arbejdernes Landsbank skal være med til at sætte fornyet fokus på museernes mange engagerende og fællesskabsorienterede aktiviteter. Heriblandt humorens og satirens centrale placering i den danske folkesjæl, som ikke alene formidles gennem udstillinger, men også gennem fx dans og sang på Storm P. Museet og Alhambra.

”Vi arbejder med kulturelle mødesteder, hvor man kan grine, tænke, synge, danse, spise og tale sammen. Vi er ikke kun sat i verden for at bevare vores fælles kulturarv, men også for at formidle og levendegøre den. Det gør vi allerbedst i fællesskab med vores besøgende og med andre institutioner og virksomheder. Arbejdernes Landsbank er et perfekt match, fordi de også tænker ud over deres traditionelle kerneopgaver bl.a. ved at være fysisk nærværende og lokalt engageret. Det er deres nye sted AL2 ved Nørreport et godt eksempel på,” siger Astrid la Cour, direktør for Frederiksbergmuseerne.

Også hos Arbejdernes Landsbank er der positive forventninger til samarbejdet:

”I Arbejdernes Landsbank har vi en lang tradition for og erfaring med sponsorater, og vi glæder os til at være med til at støtte op om de mange engagerende og kulturelle aktiviteter, som Frederiksbergmuseerne står bag. Museerne har en særlig evne til at skabe rum for de besøgende til at involvere sig i hinanden og verden omkring sig, og det vil vi rigtig gerne bakke op om, siger marketingkonsulent i Arbejdernes Landsbank, Rikke Jessen Høyer, og fortsætter:

”Sammen med Frederiksbergmuseerne ser vi frem til at give de besøgende nogle gode kulturelle oplevelser og derigennem øge kendskabet til vores bank og det, vi står for,” slutter Rikke Jessen Høyer.

Fokus på historiefortælling og fællesskab
At være et kulturelt mødested ligger i Frederiksbergmuseernes dna. I guldalderen samledes personligheder som H.C. Andersen, H.C. Ørsted, Oehlenschläger, P.A. Heiberg og mange flere i stuerne på Bakkehuset hos ægteparret Rahbek. Her formedes landets demokrati- og ytringsfrihedsdebat, og kunst og naturvidenskab supplerede og forstærkede hinandens potentialer, på måder vi nu ser spire igen. I Bakkehusets intime rammer inviteres indenfor til store fortællinger, aktuelle debatter og historiske middage.

Frederiksbergmuseerne består af museerne Storm P. Museet, Alhambra og Bakkehuset og udstillingsstederne Cisternerne og Møstings Hus. De 5 museer fusionerede i 2013 og har siden mere end 3-doblet det samlede besøgstal.

AL 2 linier Skilt cmyk                    FM logo1 jpg