Frederiksbergmuseerne tilbyder en række tematiserede byvandringer, der folder Frederiksbergs rige og unikke kulturhistorie ud. Sammen med Frederiksberg Stadsarkiv sætter museerne nu fornyet fokus på formidling af den frederiksbergske kulturarv under åben himmel.

Pris, varighed og gruppebooking
En byvandring koster 1.500 kr. og varer typisk 75-90 minutter alt efter deltagernes eget gangtempo. Nedenfor præsenterer vi udvalget samt oplyser det antal personer, der max. kan deltage. Ønsker du at booke eller høre nærmere, er du velkommen til at kontakte os via mail på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Individuel deltagelse - åbne byvandringer
Vi vil ind imellem programsætte vores byvandringer som åbne omvisninger. Check vores kalender for at følge med i dette. Her kan du som individuel deltager melde dig og gå med på turen for 75 kr. / børn under 12 år 40 kr. Vær venligst opmærksom på at større grupper skal bestille en særskilt omvisning.

På egen hånd
Det er desuden også muligt selv at tage på en digital byvandring og lytte til gode fortællinger om Frederiksberg med “Frederiksbergfortællingerne”, som ligger frit tilgængeligt på museumsapp’en Useeum. Useeum giver dig adgang til et væld af gode historier og spændende oplevelser via de forskellige mobilguides, der ligger på app’en. I ”Frederiksbergfortællingerne” kan du foreløbig opleve en tur ned ad Allégade med 10 stop undervejs. Du kan med fordel starte ved Rådhuset. Inden længe fortsætter turen ned ad Frederiksberg Allé.

VI KAN TILBYDE FØLGENDE BYVANDRINGER:

Søndermarken set med digterens øjne
Søndermarken ligger med sin skovagtige karakter, sine labyrintiske stier og sit bakkede terræn midt i storbyen. Søndermarken hørte oprindeligt til Frederiksberg Slot og var i mange år kongefamiliens private område. Kun en lille udvalgt skare havde egen nøgle til parken, og derfor var Søndermarken et lidt hemmeligt område for de fleste. På denne vandring kan du opleve Søndermarken fra en ny side sammen med nationalpoeten Adam Oehlenschläger, der som en af de få havde adgang til parken i 1800-tallet. Vi besøger et udvalg af havens mange små huse og scenerier, som blev til i den romantiske periode, og vi kommer bagom Søndermarkens mange overraskende og sjove historier. Vandringen er både for jer, der besøger Søndermarken for første gang, og for jer, som hyppigt bruger parken, men gerne vil vide mere om havens kroge og afkroge. Husk godt fodtøj!
Mødested: Springvandet i Søndermarken overfor Frederiksberg Slot, vandringen slutter ved Bakkehuset
Varighed: 75-90 minutter
Max. antal deltagere: 25

Frederiksberg Have – på tur i kongens Frederiksberg
Frederiksberg Have er et af københavnernes foretrukne udflugtsmål, og det var det også i begyndelsen af 1800-tallet, da Frederik 6. var konge. I Frederiksberg Have kunne man se kongen sejle rundt på kanalerne i gondol eller se kongefamilien på spadseretur. I dag fremstår haven med sine labyrintiske gange, åbne vidder og kanaler stadig, som da den blev anlagt som en romantisk have efter engelsk forbillede i årene 1798-1804. Havens historie knytter sig tæt til Frederiksberg Slot, og på denne vandring rundt i parken fortælles der både om havens historie og de mange små scenarier, heriblandt det kinesiske lysthus og Apistemplet, som er karakteristiske for de romantiske haver.
Vandringen er både for jer, der besøger Frederiksberg Have for første gang, og for jer, som hyppigt bruger parken, men gerne vil vide mere om havens spændende historie. Husk godt fodtøj!
Mødested: Hovedindgangen med gitterporten ved Frederiksberg Runddel
Varighed: 90 minutter
Max. antal deltagere: 25

I Kamma Rahbeks fodspor – byvandring i guldalderens København
Kamma Rahbek spillede som værtinde og kreativ sjæl en stor rolle for livet i Bakkehuset. Efter sit giftermål med forfatteren og professoren Knud Lyne Rahbek flyttede hun ind i det landlige Bakkehus udenfor byen, men før det var hendes barn- og ungdom koncentreret om bylivet i København. På denne byvandring fortælles der om hovedstaden København, som den tog sig ud i guldalderen, og vi gør stop ved centrale steder i byen, som har haft betydning for Kamma Rahbeks liv og for hendes store bekendtskabskreds. På vandringen går vi via Nørregade til Vor Frue Plads og gennem latinerkvarteret til området onkring Kongens Nytorv. Turen slutter ved Charlottenborg, tæt ved Nyhavn.
Mødested: Nørreport Station på hjørnet til Nørregade
Varighed: 120 minutter
Max. antal deltagere: 15

Forlystelsernes Frederiksberg
Frederiksberg er Danmarks Broadway eller West End. Der er teaterhistorie i næsten hver flise på Allégade og Frederiksberg Allé. Vi fortæller om teatrene og deres stjerner, om succeser og fiaskoer og om det forlystelsessted, der for alvor gjorde Frederiksberg til den festlige destination.
Mødested: Storm P. Museet på Frederiksberg Runddel
Varighed: 75-90 minutter
Max. antal deltagere: 25

Teatertur: Kirkegården fortæller teaterhistorie
På Frederiksberg har Danmarks mest berømte scenekunstnere arbejdet, festet, boet – og nu har de også deres sidste hvilested her. På turen gennem Frederiksberg Kirkegård fortæller vi om det teaterliv, de mange berømtheder som Kai Normann Andersen, Lily Broberg og familien Price har været med til at skabe.
Mødested: Storm P. Museet på Frederiksberg Runddel
Varighed: 75-90 minutter
Max. antal deltagere: 25

Teatertur: Frederiksberg besat
Teatret og dets kunstnere blev præget af nazisternes besættelse i 1940. Man snoede sig udenom det værste, modstandskampen rykkede ind på scener som Riddersalen i Allégade - men efterhånden måtte flere kunstnere gå under jorden og skjule sig, blandt andet på de stille Frederiksbergske villaveje.
Mødested: Storm P. Museet på Frederiksberg Runddel
Varighed: 75-90 minutter
Max. antal deltagere: 20

Teatertur: Københavns teater besat
Nazisternes besættelse af Danmark satte hurtigt sit præg på dansk teater. Med censur, udgangsforbud, modstandsvilje – men også store succeser. Besøg nogle af besættelsens centrale kulturspots som Deutches Eck, Apolloteatret, Saga biografen og Valencia.
Mødested: Rådhuspladsen, ved H.C. Andersen statuen
Varighed: 75-90 minutter
Max. antal deltagere: 20

Liva Weels Frederiksberg
Hun optrådte her, hun boede her, hun blev gift her. Vi følger på turen i sporene efter en af dansk revys største stjerner, Liva Weel gennem mellemkrigstidens Frederiksberg.
Mødested: Storm P. Museet på Frederiksberg Runddel
Varighed: 75-90 minutter
Max. antal deltagere: 20

ABC Teatret og Frederiksberg
Midt på den fornemme Frederiksberg Allé lå fra 1949 Danmarks mest legendariske morskabsteater, ABC Teatret. Turen besøger de mange steder på Frederiksberg, hvor ABC Teatrets stjerner som Kjeld Petersen, Dirch Passer, Preben Kaas og teaterdirektøren Stig Lommer spredte magi.
Mødested: Møstings Hus, Andebakkesti 5
Varighed: 75-90 minutter
Max. antal deltagere: 25

I Storm P.s fodspor
Denne omvisning er under udvikling og kan endnu ikke bookes. I mellemtiden kan vi henvise til en anden erfaren byvandrings-udbyder, der kan tilbyde denne tur.

Byvandringer med Frederiksberg Stadsarkiv
Vores gode kollegaer på Frederiksberg Stadsarkiv tilbyder også lejlighedsvis byvandringer - læs mere her »