9. marts - 14. april 2019 ... forlænget til den 21. april 2019

I 2019 fylder billedhugger Hanne Varming 80 år. Det fejres i Møstings Hus med en retrospektiv udstilling under temaet ”Familie”.
De karakteristiske hjemlige rum i stueetagen fyldes af skulpturer, der gengiver mennesket i alle stadier af livet, ved dets afslutning, på vej ud af barndommen samt de helt spæde og nye i verden.

Her bliver det muligt at dykke ned i den folkekære billedhuggers absolut foretrukne motivkreds gennem årene: Familien.
Allerede til hverdag skuer Hanne Varmings ældste søn og barnebarn udover Andedammen foran Møstings Hus, hvor bronzeskulpturen ”Mand og barn på bænk” har stået siden 2007.

Far og datter er modelleret samhørigt siddende i et genkendeligt hverdagsøjeblik. Den forbipasserende inviteres rent fysisk ind i cirklen af ro og intimitet, for som i mange af Varmings værker, er der indtænkt en plads, hvor man kan sætte sig og således indgå i skulpturgruppen for en stund.

Den særlige overfladestruktur, der er så karakteristisk for Varmings værker, hvor lagene i modelleringsprocessen er bevaret i bronzestøbningen, giver yderligere lyst til at opleve skulpturen med følesansen. Igen et særkende for Varmings skulpturer, der ikke blot afkodes med et distanceret blik, men opleves med hele kroppen.

Udstillingen består af både større og mindre figurgrupper i gips og bronze samt enkelte relieffer, skabt i perioden mellem 1963-2015. Flere af værkerne har ikke tidligere været udstillet.

I løbet af udstillingsperioden vil der være filmvisning og foredrag, der belyser Varmings store passion for den kunstneriske proces og hendes forhold til traditionen.

I forbindelse med udstillingen udgives der også et rigt illustreret udstillingskatalog med forord ved museumsinspektør Sille Brethvad og tekst af journalist Jørgen Poulsen.

Udstillingen er kurateret af Karen Margrethe Varming.

Særudstillinger

Arrangementer

FASTE UDSTILLINGER