Pressemeddelelse 27/4 2020

Med Historietelefonen er kulturen kun et opkald væk

Ikke alle er lige hjemmevante på en computer, og for nogle ældre kan digitale kulturtilbud være svært tilgængelige. Det råder Frederiksbergmuseerne nu bod på med et godt, gammeldags telefonnummer.

De seneste uger har der været rig lejlighed til at se flotte live-streams og høre gode podcasts. Aldrig har behovet for at blive underholdt derhjemme været større, og mange aktører udkommer på nye spændende måder.

Men midt i al det flotte indhold har Frederiksbergmuseerne spottet en gruppe, som de mange tilbud ikke når. Nemlig de ældre der ikke har mulighed for at logge på computeren eller iPaden og blive underholdt derhjemme. Derfor har Frederiksbergmuseerne opfundet Historietelefonen, som du kan ringe til fra den 29. april.

Revystjerner og H.C. Andersens breve
Med Historietelefonen ringer du til Frederiksbergmuseernes hovednummer (69 13 80 90) og trykker 2 og så er du allerede i gang med at høre en historie. Det kan fx være H. C. Andersens breve fra Bakkehusets store arkiv. Eller sjove historier om gamle revystjerner som Liva Weel og PH.

Kultur og sundhed i fokus
Idéen opstod, da Frederiksbergmuseernes netværksgrupper for ældre blev aflyst på grund af covid-19. Det stod klart, at nogle af disse mennesker ville få svært ved at bruge museernes aktuelle, digitale tilbud.

Vores museer rummer så utroligt mange fantastiske fortællinger, som bare venter på at blive fortalt, og vi glæder os umådeligt meget til at kunne åbne op igen. Men indtil da vil vi gerne sikre, at alle har mulighed for at blive underholdt og begejstret. Det tror vi, at Historietelefonen kan medvirke til,” udtaler Astrid la Cour, direktør i Frederiksbergmuseerne.

FAKTA
Frederiksbergmuseerne er fem museer og udstillingssteder beliggende på Frederiksberg: Storm P. Museet, Cisternerne, Bakkehuset, Møstings Hus og Alhambra – Museet for humor & satire”

Du kan ringe til Historietelefonen fra d. 29. april. Hver anden dag kommer der en ny historie.

Lydfil fra Historietelefonen kan rekvireres fra Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Pressekontakt: Mads Højberg, tlf. 30 59 06 54, mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Frb-mus facebookside: www.facebook.com/Frederiksbergmuseerne

 

INFORMATION & INSPIRATION