Storm P. Museet / Fast udstilling

På Storm P. Museet kan du altid møde Storm P. og hans humoristiske og finurlige univers. Storm P. var en personlighed, der om nogen kom til at tegne dansk humor og selvforståelse i det 20. århundrede. I sine talrige daglige striber skildrede han livet på en måde, så han blev en del af dansk identitet og kulturarv. Storm P.s værker handler om at være menneske, og om hvordan vi agerer i forhold til hinanden, og museet tegner et billede af en enestående dansk kunstner, der også i dag kan få os til at se på os selv og samfundet omkring os med nye øjne.

I museets egen samling på 1. sal kan du træde helt ind i Storm P.s arbejdsværelse og kigge kunstneren over skulderen. Lad øjnene gå på opdagelse i værelsets skønne virvar af fantastiske ting og dyk ned i Storm P.s kunstneriske univers. Skrivebordet og staffeliet står, som da han skabte sine sidste tegninger og malerier. Værelset oser af stemning og tidstypisk karakter, og de mange genstande fortæller historier fra Storm P.s liv og samtid.

Går du videre rundt i udstillingen, oplever du en perlerække af Storm P.s malerier og tegninger, lige fra de farverige og ekspressionistiske akvareller og oliemalerier til de kendte og elskede bladtegninger, filosofiske fluer og tegnede figurer, f.eks. Peter og Ping eller De 3 små Mænd og Nummermanden. Og selvfølgelig er der også et dedikeret afsnit til Storm P.s mange skøre og finurlige opfindelsestegninger. Er du fortsat sulten efter mere, kan du - på et stort digitalt bord - bladre og rode i museets 33.000 originale Storm P. tegninger og finde dine egne favoritter.

Arrow
Arrow
Slider