Kulturelle oplevelser og aktiviteter kan virke sundhedsfremmende, forebyggende og behandlende. På Frederiksbergmuseerne arbejder vi på at tilbyde kulturelle aktiviteter, der kan skabe glæde, livskvalitet, netværk, samvær og sociale relationer, hvilke er essentielle for et sundt liv.

Frederiksbergmuseernes samlinger har et vidtrækkende potentiale for at imødekomme mange interesser og indgangsvinkler til og for sundhedsfremmende aktiviteter. Vores samlinger indeholder aktivitetsmuligheder indenfor både drama, musik, kunst og litteratur og ikke mindst fortællinger.

Vi skaber vores sundhedsfremmende aktiviteter i samarbejde med sundhedsfaglige partnere for at sikre størst mulig faglighed. Eksempelvis vil vores formidlingstilbud for demente og psykisk sårbare altid være/blive udviklet i samarbejde med fagpersoner fra sundhedssektoren, blandt andet har flere af vores formidlingsprojekter været tilknyttet følgeforskning i samarbejde med University College Sjælland og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet.

Vores samarbejdspartnere kan være alt fra forvaltninger til undervisnings-
institutioner til lokale aktivitetscentre og plejehjem m.fl. I 2017 har vi etableret sundhedsfremmende, herunder netværksskabende, aktiviteter i samarbejde med Frederiksberg Sundhedscenter, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune samt Dansk Røde Kors Hovedstadsafdeling.

Boblberg logo smalletFrederiksbergmuseerne er gået sammen med Boblberg.dk om at få flere borgere ud i det lokale kulturliv og opleve det i fællesskab med andre. Boblberg.dk er en borger-til-borger-portal med mere end 50.000 medlemmer, som alle er en del af det digitale sundhedsfællesskab. Læs mere her

Vi er altid imødekommende overfor nye tiltag, så tænker du os ind som mulig samarbejdspartner, så kontakt meget gerne formidlingsinspektør Cecilie Monrad på email Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

INFORMATION & INSPIRATION