6. oktober 2018 - 21. april 2019

Storm P. Museet har fået en enestående mulighed for at skabe en udstilling dedikeret til den norsk-danske kunstner Louis Moe (1857-1945) og hans eventyrlige univers. Med udstillingen Langt, langt borte i skoven – tegninger og grafik af Louis Moe sætter museet fokus på en kunstner, som ikke har fået meget plads i kunsthistorien, trods en stor og bred folkelig popularitet i sin samtid.

Mystiske, morbide og erotiske drømmesyn på papir.
Louis Moes virtuose grafiske værker forfører og betager.
Alene studiet af Louis Moes enestående tekniske dygtighed som tegner og grafiker er en stor oplevelse. Moe er mest kendt som illustrator og skaber af talrige børnebøger og eventyr, men også som illustrator af Saxos Danmarks Krønike samt en lang række andre litterære værker. Mindre kendte er Moes ofte dystre symbolistiske værker, som udgør en relativt stor del af hans samlede produktion. Symbolismens dekorative billedsprog og omfavnelse af det overnaturlige og åndelige fascinerede en lang række nordiske kunstnere, heriblandt Moe. Denne fascination skinner stærkt igennem i de dystre og enigmatiske raderinger, som han arbejdede med fra 1880'erne og frem.

Louis Moe arbejdede fra sit hjem i Store Strandstræde i København, men livet igennem tilbragte han alle sine somre i sit eget norske paradis i Telemarken, midt i den storslåede natur. Det norske landskab var en uudtømmelig inspirationskilde for Moe og som hos landsmanden Theodor Kittelsen lå det lige for at besjæle naturen og landskabet helt på linje med de kunstneriske strømme i tiden. Museet inviterer på en eventyrlig rejse ind i Moes ydre og indre landskaber befolket af overnaturlige væsner fra mytologien og folketroen. Eventyret begynder langt, langt borte i de norske skove ...

Særudstillinger

Arrangementer

FASTE UDSTILLINGER