Storm P. Museet og Alhambra / 5. juni 2020 - 11. april 2021

Trump viser bar røv til Dronningen, og Pernille Vermund får en tungeslasker af Jonathan Spang. Hitler vasker sine blodige hænder, mens Liva Weel synger ’Man binder os på mund og hånd’ og spidder nazisterne under dække af en sang om kærlighed.

Politisk satire har i dag fået en renæssance. Satiriske tegninger vækker ophedede debatter og komikere sætter mere politik på dagsordenen, end de har gjort i mange år.

I udstillingen Latterfronten – politisk satire under 2. verdenskrig og i dag kan du opleve den aktuelle, politiske satire i et tankevækkende møde med 1930’ernes og besættelsestidens satire. En tid hvor den politiske udvikling også lå tegnere, komikere og revyfolk på sinde.

Udstillingen begynder på Storm P. Museet og slutter på museet Alhambra. De to museer for humor og satire ligger fem minutters gang fra hinanden.

Du kan blandt andet opleve:

• En blød sofa formet som et hagekors
  • Et dilemma-spil, hvor I kan udfordre hinanden på satirens dilemmaer
  • Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholms hidtil hemmelige samling af politiske souvenirs
  • En talerstol, som du selv kan prøve

Du kan også få masser af gode melodier og tekster på hjernen – fra besættelsestidens evergreens til hitsene fra satiregruppen Selvsving. Og du kan opleve, hvordan bladtegnerne og revyfolk på opfindsom vis omgik censuren under besættelsen.

To tidsaldre – to museer
Udstillingen befinder sig på Frederiksbergmuseernes to museer for humor og satire: Storm P. Museet og museet Alhambra. På Storm P. Museet begynder du i besættelsestiden og oplever, hvordan tegnere og revyfolk tacklede den politiske situation. Herefter går du fem minutters gang over på den anden side af Frederiksberg Runddel til Alhambra. Her afslutter du med nutidens satire. Oplev blandt andre Den Korte Radioavis, Roald Als, Jonathan Spang, Philip Ytournel og mange flere.

Du besøger museerne på den samme billet til i alt 75,-
Billetten skal købes på Storm P. Museet.
Da Alhambra er lukket om tirsdagen, er det denne dag kun muligt at besøge Storm P. Museet.
Vær også obs på at Alhambra åbner kl. 12, en time senere end Storm P. Museet.

Medvirkende kunstnere:

Nutiden på Alhambra – Museet for humor og satire:
Antonio Antunes Moreira, Bob Katzenelson, Carl-Erik Sørensen, Den Korte Radioavis, Gitte Skov, Huxi Bach, Jan Böhmermann, Jannik Fuglsang, Jens Hage, Jonathan Spang, Lars Andersen, Mette Dreyer, Michael Schøt, Niels Bo Bojesen, Niels Olsen, Philip Ytournel, René Vase, Roald Als, Selvsving, Signe Molde, Steve Bell, Thomas Thorhauge m.fl.

Besættelsestiden på Storm P. Museet:
Arvid Müller, Hans Bendix, Helge Kjærulff-Schmidt, Herluf Bidstrup, Gustav Østerberg, Jensenius, Mogens Dam, Poul Henningsen, Ragnvald Blix, Stig Lommer, Storm P. m.fl.

Udstillingen er støttet af Frederik og Emma Kraghs Mindelegat, Knud Højgaards Fond, Konsul George Jorck og hustru Emma Jorck’s Fond samt Max Fodgaard Fonden.