13. oktober - 16. december 2018

En forsamling af figurer venter dig i Møstings Hus. Som på en teaterscene står de loftshøje, bemalede papskulpturer og fylder rummene ud. Blandt dem er en dreng, der spiller fløjte, en bagvendt mandskikkelse og en hund, som strækker sig på bagben, men også væsner, vi snarere kender fra myternes verden, er stødt til. Forsamlingen tæller både skikkelser fra kunstneren Christian Schmidt-Rasmussens fortid og væsner fra hans forestillingsverden, der gennem årerne har sneget sig ind imellem minderne.

Udstillingen ”Den første morgen” af Christian Schmidt-Rasmussen handler om de nærmest sagnomspundne fortællinger, vi alle sammen laver om vores egen fortid. Den handler også om de store vendepunkter, vi husker tilbage på, og de skrøbelige, nye begyndelser, der uundgåeligt følger, når livet af og til ændrer sig.

Med scenografiske elementer viser kunstneren os den første morgenstund efter at alt, vi kender, har taget sin afslutning. Sådanne fortællinger er tit tragedier. Men Christians Schmidt-Rasmussens scener er ikke efterdønningerne af en katastrofe, ulykke, krig eller krise - simpelthen bare en ny begyndelse. Ikke mindst er det en surreel fortælling om den forvirrende optimisme og lette ængstelse, som det nye kan fremkalde, når det ikke længere står på skuldrene af det gamle.

Christian Schmidt-Rasmussen har før beskæftiget sig med mytologiske skikkelser, der hos ham ofte skal ses som billeder på os selv. I Møstings Hus’ intime udstillingsrum tager kunstneren fat på de små, personlige ”myter” og ser nærmere på den måde, vores erindring fungerer. Vær opmærksom, når du går rundt i udstillingen blandt figurerne fra kunstnerens liv: Det kan være, at minder fra din egen fortælling lister sig ind og mænger sig med flokken.

OM KUNSTNEREN
Christian Schmidt-Rasmussen (f. 1963) er billedkunstner og bosat i København. Han arbejder både med maleri og poesi og er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi 1986-92. Han har udstillet på en lang række udstillingssteder i Danmark og udlandet senest på Overgaden, X and Beyond, Bendixen Contemporary Art, Skagens Museum, Galleri Nicolai Wallner, Den Frie Udstillingsbygning og Vestjyllands Kunstpavillon.