Shakespeare gjorde det konsekvent, Dirch Passer og Ulf Pilgaard har givet mavepine af grin, når de gjorde det, Linda P gør det tit – spiller det andet køn på scenen. Til publikums store begejstring.

Der er en lang tradition for crossdressing, som begrebet helt præcist hedder, i teatret. Ikke mindst i den populære scenekunst. Udstillingen ser nærmere på det arbejde og den kunstneriske proces, der ligger hos de mænd og kvinder, der vælger at skabe og arbejde så intenst med netop en karakter af det modsatte køn.

”Hvem har bukserne på? Når mænd spiller kvinder og kvinder spiller mænd” har fem berømte karakterer i centrum: Det er Else (Rasmus Botoft) fra Rytteriet, Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm (Frederik Cilius Jørgensen) fra Den Korte Radioavis, Prepen (Mette A. Horn) fra blandt andet Emmas Dilemma og Carsten og Helge fra utallige shows med Søs og Kirsten.

Udstillingen er støttet af Frederiksberg Fonden og kurateret af skuespiller og formand for Dansk Skuespillerforbund Katja Holm og museumsinspektør Rikke Rottensten.

Arrow
Arrow
Slider