9. februar - 23. december 2018

Uden publikum, ingen humoristisk scenekunst! Så skarpt kan man faktisk trække det op. For det er publikums reaktioner: latter, tavshed, lytten, der er brændstoffet til komikerne. Det er deres liv, hverdag, interesser og adfærd som er emnet for tekstforfatterne. Fra Carl-Erik Sørensens politiske viser i Cirkusrevyen til Jan Gintbergs nye soloshow. Derfor var det helt naturligt for 'Alhambra - museet for humor og satire' at spørge netop publikum, hvad de syntes, en udstilling om 170 år med humor og satire i scenekunsten skulle indeholde? Når benspændet er, at der kun måtte være 25 nedslag i den store historie.

Med hjælp fra pressen, via sociale medier og besøgende har vi spurgt folk, hvad de syntes, ville være vigtig at få med. Og buddene har været mange, interessante og ind imellem overraskende. Sammen med et kuratorteam af professionelle branchefolk har vi set buddene igennem, lagt indhold på og suppleret med enkelte nye bud til i de alt 25 nedslag. Når udstillingen skal indeholde præcis 25 nedslag, er det fordi udstillingen samtidig er museets 25 års jubilæumsudstilling. Det var i 1993 tekstforfatterne Bent og Ida Froms drøm om et museum for den humoristiske og satiriske scenekunst fik fast adresse på Frederiksberg.

Udstillingen ”25” vil fortsætte med at være en foranderlig udstilling, som publikum har indflydelse på. En del af udstillingen bliver nemlig et ”Månedens nedslag”, hvor der hver måned vil være en lille ny udstilling – den første kommer til at handle om museets historie. Men derfra er alt muligt.